Pedagogisk måltid

>5 stora tomater>5 gröna paprikor,>2 gula lökar,>1 msk torkad mynta,>2,5 dl olivolja,>1 klyfta vitlök>2,5 dl ris, vatten,>salt, peppar och riven ost

Mat & dryck2003-01-28 10:58
>Skölj tomater och paprikor och skär lock som sparas. Kärna ur
>paprikorna och förväll dem i ca 10 minuter (tills de mjuknat). Gröp ur
>tomaterna med en sked och spara inkråmet.
>Hacka löken, värm 2 dl olja i en stekpanna och fräs löken, lägg i riset, rör om och låt koka några minuter. Tillsätt tomatinkråmet som finhackats, pressad vitlök, 1,5 dl vatten, mynta, salt och peppar. Låt blandningen koka under lock ca 10-15 minuter, tills den kokat ihop.
>Fyll grönsakerna med blandningen och ställ dem i en smord ugnsfast form. Lägg på locken, och strö över lite riven ost. Häll 1,5 dl vatten i formen. Baka i ugn ca 200° i 30-40 minuter. Avnjutes bäst med stekt lammkorv och ett gott öl.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!