Pepparmarinerad fläskfilé
(4 port)700-800 g fläskfilé2-3 krm pepparmix, 2 tsk grovkrossad rosépeppar0,5 tsk torkad krossad grönpepparSås: 1 msk margarin, 2 msk idealmjöl, 2,5-3 msk kalvfond (eller köttbuljongtärning), 2 dl vatten, 2 dl matlagningsgrädde (därav ev 0,5 dl rött portvin), 2 msk soja, 2 krm torkad smulad dragon, 2 msk färsk repad timjan eller 2 tsk torkad smulad, 2 krm örtagårdskrydda, 1 krm pepparmix, 2 msk hackad persilja
Hetta upp lite fett i en stekpanna. Dela eventuellt filén och bryn den fint runt om. Späd med lite vatten (+ ev lite portvin) och låt eftersteka under lock ca 10 min. Vänd runt filén någon gång. Skär ett snitt i filén för att se efter om den är genomstekt. Stek den precis klar.
Servera filén skuren i lite sneda skivor med örtasåsen (hetta upp den igen) och till exempel en potatisrulle. En sådan görs på potatismos (som till gratinering utan vätska och med 1 ägg och 2-3 msk bordsmargarin) tillsatt små rottärningar av morot och palsternacka. Moset formas till en rulle med hjälp av penslat bakplåtspapper. Skärs sedan i skivor som läggs på plåt och gratineras med lite riven ost.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!