Pilaff på korngryn

(4 port) 1 gul lök2 dl korngrynflytande margarin/olja8 dl hönsbuljong (vatten + tärning eller fond på flaska)1 tsk paprikapulver, 1 tsk torkad smulad timjan, 1 krm nymald svartpeppar0,5 dl hackad persilja

Mat & dryck2002-01-24 00:01
Skala och hacka löken. Hetta upp fett i en kastrull (gärna belagd) och fräs lök och korngryn under omrörning. Häll på buljong och koka upp och låt koka på svag värme under lock 35-40 min. Smaka av med kryddorna och blanda ner hackad persilja. Servera till t ex kyckling eller kött. Om korngrynspilaffen ska serveras till stek fisk så låt 1-2 tsk curry få fräsa med lök och gryn. Uteslut paprikapulver, timjan och persilja. Rör i stället ner 0,5 dl klippt dill när pilaffen är färdig. Man kan också blanda ner 2 dl riven ost och saft av 0,5 citron när pilaffen är färdigkokt. Eller blanda ner strimlat grönt från 1 purjolök, 1 grovt riven morot och en bit grovriven palsternacka när det återstår ca 10 min av koktiden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!