Piroger

(10 st rätt stora)15 g jäst50 g smör eller margarin1,5 dl mjölk1 ägg0,5 tsk salt1 dl grahamsmjölca 5 dl vetemjöl

Mat & dryck1998-11-24 15:57
Smula jästen i degbunken. Smält fettet och häll på mjölken. Ljumma till 37 grader.
Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig.
Tillsätt ägg, salt, grahamsmjöl och vetemjöl till en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Gör fyllningen under tiden.
Fyllning 1:
Blanda 3 hårdkokta och hackade ägg med 3/4 dl finhackad dill och gräslök, 0,5 dl gräddfil och 100 g rökt korv i tärningar.
Fyllning 2:
Blanda 175 g smältost med 1 dl finstrimlad purjolök och 200 g rökt skinka i tärningar.
Ta upp degen på bakbordet och arbeta eventuellt in mer mjöl.
Dela degen i 10 delar. Kavla ut tunt till rundlar ca 15 cm i diameter. Lägg på önskad
fyllning, ca 0,5 dl på varje degrundel.
Nyp ihop degkanterna noga. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa ca 15 min.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i ugn vid 225 grader ca 15 min.
Bjud dem med en blandad sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!