Pitabröd
(16 st). 25 g jäst5 dl vatten2 tsk salt3 dl grahamsmjölca 1 l vetemjöl.
Tillsätt salt och grahamsmjöl. Arbeta in vetemjöl till en smidig deg. Strö över lite mjöl och jäs degen övertäckt ca 1 timme.
Värm ugnen till 275 grader.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Rulla ut till längder.
Dela varje längd i åtta delar. Forma till bullar. Kavla ut varje bulle till ca 0,5 cm tjocklek.
Värm en plåt i ugnen. Lägg kakorna på het plåt och grädda i mitten av ugnen 2-3 min.
Låt dem kallna under bakduk.
Pitabröden kan också fyllas med vanliga hamburgare eller pannbiffar tillsammans med stekta lökringar,
strimlad sallad och tunt skivad paprika.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!