Pizzasnittar med korv och basilika

(10-12 port)25 g jäst3 dl ljummet vatten, 37 grader2 msk rumsvarmt margarin1 tsk saltca 7 dl vetemjölFyllning:8 tomater, 3 kryddstarka korvar typ chorizo, 300 g, 1 burk fetaost, 3 dl riven ost, 1 kruka färsk basilika, 1 msk olivolja.

Mat & dryck1998-11-30 13:47
Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt fett, salt och mjöl till en smidig deg. Arbeta degen kraftigt.
Jäs övertäckt ca 1 timme.
Ta upp degen på bakbordet. Kavla ut den till en stor tunn botten ca 30x40 cm. Lägg botten på en plåt med bakplåtspapper.
Skölj tomaterna och skiva dem och korven. Lägg på pizzabotten. Smula över fetaosten och riven ost ovanpå tomater och korv.
Grädda pizzan i ugn vid 250 grader ca 10 min. Hacka basilikan och blanda med olja. Droppa blandningen över den heta pizzan.
Dela i portionsbitar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!