Plommonpaj
6-8 personer5 dl halverade, urkärnade plommonTill krämen:det rivna skalet från en halv citron1 1/2 dl vispgrädde2 ägg1 dl strösocker2 msk maizenamjölTill pajdegen:1 knivsudd bakpulver3 1/2 dl vetemjöl2 msk strösocker100 g smör1 litet ägg1 msk grädde
2. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk och klä en välsmord pajform. Det går även att trycka ut pajdegen för hand direkt i formen. Låt degen gå upp en bit på kanten. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda skalet 10 minuter i 225 graders ugn.
3. Vispa ihop ingredienserna till krämen. Se till att citronen är ordentligt tvättad innan den rivs. Slå krämen i det förgräddade skalet och lägg plommonhalvorna med skalsidan uppåt i krämen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda pajen till dess fyllningen stannat och fått fin färg, cirka 10-15 minuter beroende på formens djup.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!