Pocherad frukt med honungssås
(4 port)Cirka 500 g frukt gärna blandad, till exempel äpplen, päron, plommon, persikor, aprikoser.Lag: 1 l äppelcider, 3,5 dl socker, 1 bit kanel, 6 kryddnejlikor, en halv vaniljstång, finstrimlat skal av 1 citron.Sås: 2 dl gräddfil, 1,5 msk flytande honung, 1-2 tsk riven färsk ingefära.
Skala äpplen och päron. Kärna ur och skär frukten i fyra delar.
Plommon, persikor och aprikoserna kokas hela och skalas när de kallnat. Lägg ner frukten i lagen. Sjud tills den är mjuk. Känn med en provnål. Den ska inte kokas mosig.
Ta kastrullen från värmen. Låt frukten kallna i lagen. Blanda gräddfil och honung.
Smaksätt med ingefära. Ställ såsen kallt fram till serveringen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!