Pocherad rödspättafilé med krämig örtagårdssås

4 personer800 g skinn- och benfria rödspättorTill pocheringen:9 dl vatten1 dl torrt vitt vin1 msk vitvinsvinäger5 grovt krossade vitpepparkorn1 msk salt1 lagerblad1 bit purjolökTill såsen:2 dl vispad grädde3 dl vätska från koket1 msk maizena + 1 1/2 msk vatten1 dl blandade örtkryddor, exempelvis dill, persilja, gräslök, körvel, timjan och/eller krasseTill servering:kokt potatiscitron

Mat & dryck2004-08-18 21:13
1. Mät upp vatten, vin, vinäger, kryddor och purjolök till pocheringen. Låt allt koka upp i kastrull och sjuda utan lock ett par minuter. Dra kastrullen från plattan och låt allt stå och dra. Vispa grädden hårt.
2. Se till att fisken är skinn- och benfri. Rulla fisken med det som var skinnsidan inåt och lägg ruladerna tätt i vid kastrull.
3. Sila den smaksatta vätskan över fisken. Lägg på lock och sjud mycket sakta ett par minuter. Dra kastrullen från plattan, sila av tre deciliter vätska från kastrullen. Låt fisken dra ett par minuter i resterande vätska.
4. Koka upp fiskspadet och red med maizena blandat med vatten. Såsen blir tjock men det är meningen. Vänd ner den vispade grädden. Såsen ska bli mycket fluffig så undvik att vispa (då försvinner luften som finns i den vispade grädden). Smaksätt med hackade örter och lite extra salt och vitpeppar om det behövs.
5. Lägg upp fiskruladerna på tallrikar och fördela såsen över. Servera med kokt potatis och citron samt gärna någon lättkokt grönsak som bönor, broccoli eller morötter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!