Pocherad torskfilé med grön sås

(2 port)300 g färsk eller fryst och tinad torskfilé (eller annan mager fisk)2-2,5 dl fiskbuljong (fond eller vatten + fiskbuljongtärning)1 msk citronsaftBroccolisås:2 dl vatten0,5 hönsbuljongtärning125 g frysta broccolibuketternymald vitpeppar

Mat & dryck2002-02-14 00:01
Skölj av fiskfiléerna. Vik dem och lägg med skarven nedåt i en kastrull avpassad till mängden fisk.
Koka upp fiskbuljong och citronsaft. Häll buljongen över fisken. Låt den sjuda på svag värme under lock 8-10 min eller tills den är vit och ogenomskinlig.
Koka upp vatten med hönsbuljongtärning till såsen. Lägg i broccolin och koka den mjuk under lock ca 8 min. Häll av buljongen, men spara den.
Mixa eller kör broccolin i matberedare till puré. Häll tillbaka i kastrullen och vispa ner buljongen.
Smaka av med nymald peppar. Späd ev med lite mer vatten till lagom såskonsistens (den ska å andra sidan inte vara för tunn).
Servera fisken med sås, nykokt pressad potatis, citronklyftor och lätt kokta morötter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!