Pocherade ägg på salladsfat

(4 port)4 pocherade ägg1 dl gräddfil2 msk chilisås

Mat & dryck2000-04-17 00:01
Till salladen: 1 sallatshuvud (blanda gärna två sorters sallat), 1 gul och 1 röd paprika, en halv färsk gurka, 1 förpackning fryst minimajs/tinad, 150 g rökt skinka i tunna skivor, färsk timjan eller persilja
Pochera äggen så här. Koka upp vatten med 2 tsk salt per liter vatten och 1 tsk matättika eller vinäger. Använd gärna en låg och vid panna. Vattnet ska sedan bara sjuda. Knäck ägget först i en kopp. Rör runt i vattnet så att en virvel bildas och låt ägget glida ner i den. Sjud 3-4 min tills vitan stelnat och så att den helt omsluter gulan. Ta upp ägget med hålslev. Lägg äggen på ett fat. Blanda samman såsen. Skölj sallaten och riv bladen. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skär gurkan i halvmånar. Majsen behöver inte förvällas. Strimla skinkan. Lägg upp grönsaker och skinka i grupper kring äggen. Skeda såsen på äggen. Garnera med färsk timjan eller persilja. Servera med vitt brytbröd, gärna sprödvärmt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!