Poppy seedcake

300 g rumsvarmt smör2 1/2 dl strösocker1/2 dl blått vallmofrörivet skal och saft av 1 apelsin5 ägg, separerade i gulor och vitor4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1/2 tsk saltGlasyr:3 dl florsocker3 msk mjukt smör1­1 1/2 msk hett vattenraspat apelsinskal till garnering

Mat & dryck2004-03-03 21:08
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en stor kransform, 2 liter. Vispa smöret mjukt med elvisp. Häll i sockret lite i sänder och vispa fluffigt. Blanda i vallmofröna, apelsinskal och saft. Vispa i äggulorna tills allt är ordentligt blandat. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål och rör i det i äggsmeten. Vispa äggvitorna separat till hårt skum. Vänd i dem i smeten försiktigt. Smeten blir ganska tjock. Lägg smeten i formen och grädda i ca 45 minuter tills en provsticka är torr när du sticker i den tjockaste delen. Låt kakan svalna.
Gör glasyren under tiden: Rör ut florsockret i det mjuka smöret. Späd med hett vatten till en krämig konsistens. Häll glasyren över kakan och garnera gärna med apelsinskalstrimlor
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!