Potatisgratäng med oliver och fetaost

(4 port) 8-10 potatisar av mjölig sort ca 750 g1 stor purjolök endast det gröna ca 0,5 l strimlat1,5 dl svarta halverade kärnfria oliver1 burk fetaost i tärningar (385 g varav 200 g ost)3 dl matlagningsgrädde, 1 dl mellangrädde, 1 hönsbuljongtärning2 krm pepparmix, 1 tsk örtkryddariven ost, ströbröd

Mat & dryck2001-10-18 00:01
Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Snitta, skölj och strimla det gröna på purjolöken. Blanda purjolök med oliver och avrunnen fetaost. Koka upp de båda gräddsorterna med hönsbuljongtärning och kryddor. Vispa så att buljongtärningen löser sig. Varva i en smord ugnssäker form potatis med lök- och ostblandningen. Understa och översta lagret ska vara potatis. Häll på gräddblandningen. Strö över lite riven lagrad ost och ströbröd. Grädda i nedre delen av ugnen vid 225 grader ca 45 min.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!