Potatisgratäng med spenat

(4 port)1 kg potatis2 gula lökar eller 1 purjolök (ta med det gröna)2 pkt fryst bladspenat a 250 gca 200 g riven lagrad ostriven muskotnötsalt, svartpeppar3û4 dl vätska, matlagnings- eller mellangrädde eller standardmjölk

Mat & dryck1998-11-30 11:13
Tina spenaten. Skala och skiva potatisen tunt. Skala löken eller snitta purjolöken och bläddra den ren under rinnande vatten. Skiva löken. Krama noga ur så mycket vätska som går ur spenaten. Skär den i mindre bitar.
Varva potatis, lök och spenat med riven ost, salt, peppar och muskotnöt i en smord ungssäker form. Potatis överst med riven ost. Häll på valfri vätska.
Grädda i ugn vid 225 grader 45û50 min eller tills potatisen är mjuk.
Låt gratängen svalna lite innan den bjuds.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!