Potatismos

(4 port)Ca 1 kg potatis (10-12 st) av mjölig sortvatten, salt2-2,5 dl standard mjölk, varm1 msk bordsmargarinsalt, nymald vitpeppar

Mat & dryck2001-10-18 00:01
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lätt saltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av. Mosa den i kastrullen med en potatisstöt eller pressa genom en purépress. Späd med varm mjölk under omrörning. Rör nere en klick fett och smaka av med salt och peppar. Rör moset luftigt eller vispa det med elvisp. Smaktillsatser: Rör ner riven pepparrot, pressa ner vitlöksklyftor, rikligt med hackad persilja/och eller klippt gräslök, hackad färsk timjan eller basilika, smaka av moset med färdig pesto, riven lagrad ost, fräs för sig röd eller gul lök och blanda med fint strimlad röd och gul paprika, för gult mos - saffran som löses upp i ljummet vatten eller gurkmeja, fint rivet citron- eller limeskal tillsammans med fint hackad persilja. Gör rotsaksmos genom att byta ut en del av potatisen mot morötter, palsternackor eller rotselleri.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!