Potatispaj

8 potatisar, 2 gula lökar, tunt skivade, 1 dl hackade färska kryddörter tex dill, persilja, gräslök, 1,5 dl mjölk, 1,5 dl matlagningsgrädde, salt, peppar, 1 kyld smördegsrundel.Sås:1 burk kesella mager, 1 dl tjock grädde, 0,5 dl mango chutney, 0,5 msk curry, 0,5 dl grovhackade jordnötter.

Mat & dryck1998-11-25 14:50
Tina kycklingen om fryst används. Blanda samman ingredienserna till penslingen. Pensla kycklinghalvorna på båda sidor och lägg dem i ugnsfast form.
Stek i ugn vid 175 grader 45-50 min.
Skala och skiva potatisen tunt. Varva den med lök, örtkryddor, salt och peppar i smord ugnsfast form. Häll på gräddmjölken.
Grädda om den får plats tillsammans med kycklingen i ugnen. Annars får man grädda kycklingen först och hålla den varm (ev övertäckt en stund på botten av ugnen).
Ta ut formen med potatisen. Täck nu potatisen med
smördegsrundeln. Ta bort överflödig deg, forma den ev till blad som får dekorera pajen. Stick små hål i ''locket'', så att ånga kan komma ut. Grädda ytterligare ca 20 min.
Till såsen vispas grädden och blandas med kesella och övriga ingredienser.
Skär upp kycklingen och bjud med potatispaj, sås och en sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!