Potatispizza

(4 port) Råriven potatis med ost, ägg och kryddor gräddas i form. Efter ett tag täcks ytan med tomater och korv la pizza. 10 medelstora potatisar ca 750 g3 ägg2,5 dl matlagningsgrädde1 tsk salt, 1 krm svartpeppar1 tsk smulad torkad oregano, 1 tsk smulad torkad timjan3-4 msk riven parmesanost Pålägg: 3 tomater, ca 100 g rökt korv, 1-2 dl riven lagrad ost

Mat & dryck2001-10-18 00:01
Skala potatisen. Vispa samman ägg, grädde, kryddor och ost. Riv potatisen på grova sidan av rivjärnet direkt ner i äggsmeten. Blanda alltsammans. Häll den i smord liten långpanna ca 23x33 cm. Jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen vid 225 grader ca 20 min. Skär tomater och korv i skivor. Riv osten. Ta ut formen och täck ytan med tomater, korv och ost. Grädda ytterligare 15-20 min eller tills potatisen är mjuk. Blanda till en sallad och servera till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!