Potatissufflé

(4 port)Faktiskt platsar potatisen även i sådana här sammanhang som i en sufflé. Det visar bara dess mångsidighet.Cirka 600 g (7-8 st) potatisvatten, salt25 g smör eller margarin1 dl standardmjölk2 ägg delade i gulor och vitorsalt, nymald vitpeppar, 0,5 tsk paprikapulver2 msk finhackad persilja

Mat & dryck2001-01-17 13:32
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten med lite salt. Häll av vattnet och ånga av den. Pressa genom purépress. Smält fettet i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm den lätt. Rör ner i potatisen. Tillsätt
äggulor. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och persilja. Rör moset luftigt. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd/skär ner dem i moset. Lägg moset i en väl smord suffléform. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader cirka 30 minuter. Fräs t ex 200 g färsk valfri svamp med fint hackad schalottenlök. Lägg i botten på formen med moset över. Eller bottna formen med rökt skinka, korv eller fisk. Eller servera sufflén med något av dessa förslag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!