Potatisvåfflor

(4û6 laggar)100 g margarin400 g råskalad potatis (ca 5 st)4 dl vetemjöl1 tsk salt eller örtsalt1 tsk bakpulver3,5 dl mjölk

Mat & dryck2000-03-22 23:59
Smält margarinet och låt det svalna. Skala potatisen. Blanda samman vetemjöl, salt och bakpulver med mjölk till en slät smet.
Riv potatisen direkt ner i smeten. Blanda till sist ner fettet. Rör om. Grädda som vanligt.
Smörj första laggen. Rör om i smeten mellan gräddningarna. Servera potatisvåfflorna med kesella som blandats med rårörd lingonsylt och därtill gärna bräckt bacon eller skinka.
Gott är också att blanda keso med finstrimlat rökt kött och riven pepparrot. Eller blanda mjukost med finstrimlat purjogrönt och fint tärnad röd paprika.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!