Poulet grillé avec alloco et sauce tomate
(Grillad kyckling med matbananer och tomatsås) 4 pers.1 stor kyckling2 hackade lökarsaften från 5 citroner1 dl olivolja1 litet glas vatten1 tesked senapsalt och pepparörtkryddor, (salvia, timjan och basilika)
Matbananer
4 matbananer (går att köpa i saluhallen eller Siviatorg)
matolja
salt
Köp matbananerna så mogna som möjligt, helst ska skalet vara alldeles svart och bananerna jättemjuka. Skala bananerna, skär dem i en halv centimeters tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna, häll i en centimeter med matolja och lägg i bananerna. Stek på ganska hög värme. Salta på bägge sidor. Övervaka och vänd en bananskiva för att kolla om den blivit gyllene. Vänd sedan snabbt resten. När de är färdiga lägg över dem på en platt tallrik med papper under för att absorbera onödigt fett.
Tomatsås
1 gul lök
matolja
3 hackade tomater
lite vatten
1 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
1 dl vatten
hackad persilja
salt och peppar
1 kryddmått chilipeppar.
Hacka löken, fräs i oljan. Låt den bli mjuk, tillsätt sedan vitlöken, hackad i små, små bitar. Ha i tomatpurén, rör om, låt koka i oljan några minuter. Tillsätt tomaterna, rör om. Häll i lite vatten. Tillsätt chilipeppar och salt och peppar efter smak. Låt puttra på medelstark värme tills vattnet nästan försvunnit. Häll över såsen i en liten skål, strö över färsk, hackad persilja.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!