Prinsesstårta
4 ägg2 dl socker1 dl vetemjöl1 dl potatismjöl2 tsk bakpulverFyllning: 3 dl vaniljkräm (kallrörd), 4,5 dl vispgrädde. 300û400 g frysta lättsockrade hallon, tinade.Garnering: grönt mandelmassetak (finns färdigt på rulle), florsocker.
Skär ner den och vänd sedan om med stora och varsamma tag med slickepotten.
Rör inte så att den inpiskade luften går ur. Häll smeten i väl smord och bröad rund form ca 24 cm i diameter, ev med löstagbar kant.
Grädda i ugn vid 200 grader ca 30 min.
Låt botten kallna under formen eller inlindad i plastfolie.
Blanda vaniljkrämen med vispad grädde. Låt hallonen rinna av. Dela kakan i tre bottnar med en vass och långbladig kniv. Lägg den understa botten på tårtfat. Fukta den ev med lite hallonsaft och täck med lätt mosade hallon.
Lägg på nästa botten och bred ut vaniljkrämen, gärna lite toppigt på mitten. Spar lite kräm till översta botten och till kanten.
Lägg på översta botten och bred på resten av krämen. Bred även lite runt kanten.
Kavla ev ut mandelmassetaket något mellan plastfolie. Snitta kanten på några ställen.
Täck tårtan med taket och forma det runt tårtan.
Gör ev en mall av en krona och lägg i mitten på tårtan. Pudra hela tårtan med florsocker. Använd en sil. Ta försiktigt bort den eventuella mallen av kronan.
Ställ tårtan kallt en stund före servering.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!