Quorn wok
(4 personer)Till wokrätten har jag använt bitar av quorn. 1 msk sesamolja + 1 msk rapsolja1 hackad vitlöksklyfta1 msk hackad färsk ingefära, alt 1 tsk torkad1/2 urkärnad och finhackad chili frukt1 morot, hyvlad med osthyvel 1 strimlad paprika, eller två halvor i olika färg15 cm strimlad purjolök100 g sockerärtor3 msk ostronsås1 tsk fisksås3 dl vatten1 1/2 msk Thai grönsaksfond från flaska, alt grönsaksfond1 1/2 msk potatismjöl utrörti lite vattenev lite saltnymalen svartpeppar300 g quornbitar1 dl naturella cashewnötter
Lägg sedan i alla grönsaker och låt de fräsa under omrörning i ca 2 minuter. Häll på ostronsås, fisksås, vatten och fond. Låt det koka upp.
Tillsätt quornbitarna och låt allt bli varmt. Red av med potatismjölsredningen och smaka av med salt och peppar. Rosta nötterna hastigt i torr stekpanna och toppa med dem.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!