Quornfiléer med couscoussallad och ajvaryoghurt

(4 personer)Couscoussallad:3 dl couscous 3 dl vatten1 msk kycklingfond1 tsk gurkmeja1/2 tsk kanel1/2 tsk salt1/2 hackad paprika150 g majskorn10 körsbärstomater i halvor2 msk olivoljasalt och nymalen svartpeppar4 quornfiléer1 msk rapsolja till stekningSojaglaze:2 msk flytande honung2 msk japansk soja1/2 tsk sambal oeleksalt och peppar efter smakAjvaryoghurt:1 1/2 dl matlagningsyoghurt2 msk stark ajvar relish (paprika- och grönsaksrelish)1/2 tsk flytande honungsalt och peppar efter smak

Mat & dryck2002-09-27 00:14
Rör samman ingredienserna till sojaglazen och till ajvaryoghurten. Koka upp vattnet till couscousen med fond och kryddor. Lägg couscousgrynen i en skål och häll vattnet över. Sätt en tallrik överst och låt grynen svälla i ca 5 minuter.
Blanda i paprikahack och majs samt olivolja. Rör om och smaka av med salt och peppar. Garnera med körsbärstomater.
Stek quornfiléerna ca 2 minuter på båda sidor. Pensla på glazen mot slutet. Servera genast med couscoussallad och ajvaryoghurten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!