Rabarberbakelser

10 st.1 paket fryst smördeg3-4 stjälkar rabarber2 syrliga äpplen1 tsk malen kardemumma3 msk strösocker2 msk smör1 ägg

Mat & dryck2009-05-13 09:47
1. Dra bort det yttersta skiktet från rabarbern och skär den sedan i mycket tunna skivor. Skala och skär äpplet i ungefär lika stora bitar. Låt fruktbitarna mjukna med smör, socker och kardemumma i en kastrull på svag värme.

2. Tina smördegen och kavla ut bitarna något. Dela plattorna i två delar som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 225 grader. När ugnen är varm klickas rabarber- och äppelröran ut mitt på smördegsrutorna och kanterna penslas med uppvispat ägg.

3. Grädda bakelserna mitt i ugnen cirka 8 minuter eller till dess att kanterna rest sig och fått fin färg. Servera bakelserna med kyld, vispad grädde som dessert eller som kaffebröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!