Rabarberchutney

1 liter rabarber, skalad, delad1 dl vinäger1 hackad gul lök3 msk olja2 msk Garam masala eller curry, 2 msk malen ingefära, 3 st torkade chili eller efter smak,2 st kanelstänger, 2 tsk mald kardemumma3 dl råsocker1 tsk salt

Mat & dryck2000-08-30 14:39
Värm oljan i en kastrull, tillsätt lök och allt utom frukt och vinäger. Rör om och koka ihop i fem minuter. Tillsätt frukten i bitar och vinägern. Smält rabarbern på medelvärme i 30 minuter. Smaka av med salt, socker och vinäger. Häll upp på burkar och sätt på lock. Då blir det vakuum och chutneyn håller sig flera månader. Gott till grillat kött. Man kan också pensla korvar, grönsaker och köttbitar precis i slutet på grillningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!