Rabarberdricka

1 liter färdig saft.1 kg rabarber, ca 10 stjälkar4 dl vatten5 hela kryddnejlikor5 dl strösocker1 krm bensoat (ökar hållbarheten)

Mat & dryck2009-05-13 09:48
1. Skölj rabarbern noga. Dela stjälkarna i drygt centimeterstora bitar.
2. Koka upp vattnet i en rostfri kastrull och lägg i rabarber samt hela kryddnejlikor. Lägg på locket och koka rabarbern tills den faller i bitar. Det kan ta allt från 15 minuter till en halvtimme, allt beroende på hur gammal rabarbern är.
3. Sila saften genom en silduk. Rör ner sockret och koka upp saften. Skumma ytan väl för att få klarare saft och rör till sist ner bensoat löst i lite av saften.
4. Slå upp saften i en ren flaska. Saften bör förvaras kallt, gärna i kylskåp, för bästa hållbarhet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!