Räkcocktail
(4 port)500 g frysta räkor med skal, tinadehälften ur en ask körsbärstomater1 avokado,1/2 mango4 ananasringar, 1 röd paprika1/2 röd chilifrukt1 salladslökDressing: 2 msk olja, saft av 1 lime (eller 1/2 citron), 1-2 msk klippt gräslök, 0,5 krm citronpepparGarnering: några strån gräslök, svart stenbitsrom, fyra oskalade räkor
Skala räkorna (men spar fyra oskalade till garnering) och ställ kallt medan det andra förbereds. Blanda samman dressingen. Halvera körbärstomaterna. Halvera avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur fruktköttet med ett kuljärn eller tesked. Dela mangon på vardera sidan om kärnan och skär av ena halvan fruktkött och tärna det. Skär ananasringarna i bitar, skölj, halvera och kärna ur paprikan. Skär den i tärningar. Dela på chilifrukten, skrapa ur kärnorna och strimla ena halvan fint. Skölj salladslöken och strimla den fint. Klipp eventuellt räkorna mitt itu och blanda dem med övriga ingredienser i dressingen.
Lägg upp i höga glas eller i portionsglas. Garnera med de oskalade räkorna, gräslök och en sked svart stenbitsrom i varje glas.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!