Räkcouscous

(4 port)1 kg frysta/tinade räkor med skal4 dl couscous + 4 dl hönsbuljong (vatten+ tärning eller fond på flaska)flytande margarin/olja1 vitlöksklyfta, 1 liten gul lök 1 gul och 1 röd paprika2 avokador, citronsaft0,5 tsk örtsalt, 1 krm citronpeppar2 dl creme fraiche med franska örter

Mat & dryck2002-01-24 00:01
Skala de tinade räkorna. Ställ dem kallt. Koka upp buljong och rör ner couscousgrynen. Ta av plattan och låt stå med lock på ca 5 min. Skala och hacka vit- och gul lök. Skölj, halvera och kärna ur paprikan. Skär den i strimlor. Halvera och ta bort kärnan i avokadon. Tärna fruktköttet. Droppa över lite citronsaft. Fräs lök och paprika i lite flytande margarin/olja. Låt sedan räkorna få fräsa med en kort stund. Krydda med örtsalt och peppar. Blanda ner hälften av creme fraichen. Koka upp. Blanda ner avokadon och couscous. Vänd om. Hetta upp. Servera med resten av creme fraichen samt blandad grönsallat och några lime- eller citronklyftor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!