Räkfromage

2 port400 g räkor med skal (frysta och tinade), 3 gelatinblad + 0,5 dl fiskbuljong (vatten + ca 0,5 tsk smulad fiskbuljongtärning),250 g kesella,2 tsk hummerfond,1 krm citronpeppar,1 tsk citronsaft,0,5 dl finklippt dill (gärna fryst)Garnering: strimlad huvudsallat, regnbågsrom (eller röd stenbitsrom), 4 räkor med skal (tinade), dillkvist, halva citronskivor, och ev kuvertbröd utbakade som hjärtan.

Mat & dryck2000-02-23 23:59
Kesellan skall vara rums-varm. Skala räkorna. (Ta undan fyra stycken till garnering). Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Blanda kesellan i en skål med hummerfond, peppar, citronsaft och dill. Smaka av. Klipp räkorna i små bitar och blanda ner i kesellan. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i fiskbuljongen. Låt svalna. Rör ner gelatinlösningen i smeten. Skeda upp smeten i kallvattensköljda formar som rymmer 1 dl (ev klädda med gladpack så lossnar det bra). Täck över och ställ kallt minst 3-4 timmar. Vid serveringen stjälps formarna upp på assietter. Garnera med strimlad sallat runt om. Toppa med en sked rom och en dillkvist. Lägg två räkor, en citronhalva och ev hjärtbröd vid varje fromage.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!