Räkor med kreolskt tycke

(6 port1 kg räkor med skal, frysta och tinade1 gul lök, finhackad2 vitlöksklyftor, krossade2 msk margarin2 tsk curry1 tsk paprikapulver0,5 tsk svartpeppar1 grön paprika4 skivor ananas3 dl mellangrädde2 fasta bananer

Mat & dryck1998-11-30 00:00
Skala räkorna. Fräs lök och vitlök i margarin i en låg och vid panna, typ traktörpanna som rätten sedan kan serveras ur. Rör ner kryddorna.
Skölj, kärna ur paprikan och tärna den. Lägg ner med löken och fräs en stund.
Blanda ner ananasen skuren i bitar. Häll på grädden och sjud det hela tills det börjar tjockna. Blanda ner räkorna att bli heta.
Skala bananerna och dela dem i bitar. Fräs dem för sig i lite fett.
Garnera med bananerna.
Bjud med kokat ris, gärna jasminris.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!