Räkor och plättar
(4 personer)40 plättar50 skalade räkor2 dl crème fraiche4 msk majonnäs2 dl "hängda tomater" (ca 5 normalstora)2 tsk god konjaksalt och lite cayennepeppar
Gör gärna såsen i förväg. Häng tomaterna genom att skära ett kryss i varje tomat, sätta en gaffel i tomaten och hålla ned den i kokande vatten i 10—15 sek. Dra därefter av skalet på tomaterna, klyv dem och ta bort alla kärnor. Hacka sedan tomat köttet fint, lägg det i en sil och salta mycket lätt. Låt det hela rinna av i 6 timmar.
Blanda tomaterna med crème fraiche, majonnäs, konjak, salt och cayennepeppar.
Grädda plättar efter standardrecept eller utgå ifrån en köpt pannkaksmix. Skala räkorna.
Rätten äts med fingrarna: man tar en plätt i handen, lägger på en räka och en klick av såsen, viker ihop plätten och äter.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!