Räkrisotto

4 portBlanda ner räkor tillsammans med grönsaker i en saftig risotto och få en hel rätt på en gång.2 dl arborioris eller avorioris (bra ris till risotto, är krämigt i sig själv)1 liten gul lök1 vitlöksklyfta1-2 msk olivolja (olja)5-6 dl hönsbuljong (vatten + tärning), gärna därav 1 dl vitt vin1 kuvert saffran (0,5 g ) + 1 tsk socker1 liten röd paprikaknappt 1 dl fint tärnad squash1 dl vispgrädde1 kg frysta räkor med skal, tinade och skaladeklippt dill,0,5 tsk rivet citronskalnymald svartpeppar

Mat & dryck2000-09-28 00:01
Skala de båda löksorterna och finhacka dem. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull och fräs löken lätt tillsammans med riset. Häll på buljong (+vin) lite i taget. Låt vätskan koka in efter varje spädning och rör hela tiden. Eventuellt går det åt mer eller mindre vätska.
När riset är färdigkokt ska det vara krämigt och inte torrt. Krossa saffranet med sockret och blanda ner i riskoket. Koktid ca 20 min. Blanda ner urkärnad och fint tärnad paprika, squash, grädde och räkor. Hetta snabbt upp under omrörning. Smakätt med finklippt dill, citronskal och nymald svartpeppar. Servera genast.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!