Räkrisotto

(2 port)500 g frysta räkor med skal (tinade)1,5 dl avorioris1 msk olja eller laktosfritt margarinca 3 dl buljong (räkbuljong)1 liten gul lökev 1 vitlöksklyfta1 röd paprika0,5 dl hackade färska örterev 25 g hackade valnötter

Mat & dryck2001-05-10 00:01
Skala räkorna och koka ev av skalen i vatten så att det täcker (tillsätt 0,5 fiskbuljongtärning, men kontrollera innehållet i buljongtärningen). Koka tills skalen vitnar. Sila ifrån skalen och spar buljongen. Skala gul lök och vitlök
och hacka fint. Skölj, halvera och kärna ur paprikan och skär i tärningar. Fräs ris med lök och paprika i olja utan att de tar färg. Späd lite i taget med buljongen. Låt buljongen koka in efter varje spädning.
Låt riset sammanlagt koka ca 20 min. Ev går det åt lite mer eller mindre mängd vätska. Risotton ska färdig vara krämig och inte torr. Blanda ner räkor och hackade örter i risotton. Strö eventuellt över hackade valnötter. Servera med en blandad sallad, till exempel rivna salladsblad, färsk gurka i stavar och gärna gula/röda cocktailtomater. Dressa med lite pressad citron eller limesaft. Räkrisotton passar också att servera till fisk.
Servera räkrisotton som ensamrätt med en salladsblandning och ett bröd bakat på vatten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!