Räksoppa
(1 port)1/2 liten gul lök eller purjogrönt1 krm curry, 0,5 msk olja eller margarin0,5 msk vetemjöl2,5 dl fiskbuljong (ev 1 msk hummerfond)0,5 dl gräddeca 200 g räkor med skalklippt dill
Fräs fett med curry och lägg ner löken. Låt mjukna utan att ta färg. Rör ner vetemjöl och späd under omrörning med buljongen och ev hummerfond.
Låt småkoka ca 5 min.
Rör ner grädden. Hetta upp räkorna i soppan och blanda ner dill.
Servera soppan med sprödvärmt vitt bröd. Eller ta en bit pain riche som skåras (låt hänga ihop i botten) och fyll med bordsmargarin som smaksatts med riven ost och hackad gräslök. Färgsätt i ugnens grill eller bara med övervärme.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!