Räkspett med avokadomousse

(6-­8 pers)Cirka 1/2 kilo räkorTill vinägrett: 1/2 dl olja1 msk vitvinsvinäger1/2 tsk dijonsenap 1/2 tsk finhackad färsk ingefäraev 1 pressad vitlöksklyftasalt, pepparAvokadomousse: 2 avocado, lagom mjuka1/2 liten gul lök1­-2 msk pressad citron1/2 tsk krossad koriandersalt, pepparcitronmeliss till dekoration

Mat & dryck2005-05-18 17:48
Skala räkorna och sätt dem två och två på tunna träspett. Ställ spätten i en bunke. Vispa ihop vinägretten och häll över. Låt stå och dra några timmar. Dela avokadon, ta ut köttet med en sked och lägg i en matberedare tillsammans med löken grovt hackad, citronsaft och koriander. Kör till en slät mousse. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp spetten på ett fat och ställ avokadomoussen i en skål bredvid. Dekorera med citronmeliss.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!