Raviolisallad

1 pkt färsk ravioli, 250 g1 huvud isbergssallad1 huvud rosâsallad4 tomater1/2 gurka1 röd paprika1 grön paprikafärska örtkryddor, mejram, timjan eller bladpersiljaTill den marinerade svampen: 150 g färska champinjoner, 2 msk olivolja till stekning, 2 msk olivolja till marinad, 1 msk vinäger, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk dragon.

Mat & dryck2005-05-26 00:00
Börja med svampen som blir godast om den får ligga i marinad 30 minuter eller mer. Skiva och stek svampen lätt i olivolja. Ta upp innan den får alltför mycket färg. Blanda marinaden, det vill säga olja, vinäger, pressad vitlök och smulad dragon alternativt hackad färsk. Slå marinaden över svampen och låt allt stå kallt en stund. Koka raviolin, normalt bara ett par minuter, och slå upp den i durkslag. Strimla salladen grovt och skär grönsakerna i bitar. Blanda allt utom svampen och lägg upp på tallrikar eller portionsskålar. Slå på lite citron- eller pestovinägrett. Garnera med svamp och färska kryddor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!