INGREDIENSER (4 portioner)
700 g ekologiska morötter
2 msk olivolja
2–3 vitlöksklyftor, hackade
1 chilifrukt, urkärnad och hackad
1 tumstor bit ingefära, skalad och hackad
1 msk olivolja till stekning
1 l ekologisk höns- eller grönsaksbuljong
2 apelsiner, pressade
salt och nymald svartpeppar
Till servering:
Pumpakärnor
Strimlad chili
Korianderblad
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skär morötterna i grova skivor. Lägg dem i en ugnsform och blanda runt med oljan. Rosta i ugnen tills de blir mjuka och får lite färg, cirka 25 minuter.
3. Fräs vitlök, chili och ingefära i en stor gryta i olivolja utan att det tar färg. Häll i buljongen och låt det få ett uppkok.
4. Mixa morötterna i en mixer eller matberedare till en puré tillsammans med buljongen, lite i taget till en tjock soppa. Häll den i grytan och späd med pressad apelsin. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med pumpakärnor, chili och koriander på toppen.