Redd grönsakssoppa
(4 port)ca 1 l blandade späda grönsaker i bitar och strimlor t ex blomkål, knippmorötter, ärter, purjolök, spenat eller mangold3/4 l vatten1 hönsbuljongtärning2û3 msk idealmjöl5 dl standardmjölk (eller 2,5 dl standardmjölk + 2,5 dl matlagningsgrädde)1 dl hackad persilja
Ansa och skala grönsakerna. Ta gärna med blast och stock från blomkålen och skiva det tunt.
Koka först blomkål (blast och stock) och morötter och efter drygt 5 min de övriga grönsakerna. Grönsakerna ska kokas nätt och jämnt mjuka.
Häll grönsaker och spad i ett durkslag. Häll tillbaka buljongen i kastrullen.
Rör ut mjölet i lite av mjölken. Koka upp spadet med resten av mjölken. Vispa ner redningen.
Låt småkoka 3û5 min.
Lägg i grönsakerna tillsammans med persiljan och låt allt bli genomvarmt.
Bjud med bröd.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!