Redd grönsakssoppa

(4 port)ca 1 l blandade späda grönsaker i bitar och strimlor t ex blomkål, knippmorötter, ärter, purjolök, spenat eller mangold3/4 l vatten1 hönsbuljongtärning2û3 msk idealmjöl5 dl standardmjölk (eller 2,5 dl standardmjölk + 2,5 dl matlagningsgrädde)1 dl hackad persilja

Mat & dryck1998-11-27 11:16
Koka upp vatten med smulad buljongtärning. Se till att den löser sig.
Ansa och skala grönsakerna. Ta gärna med blast och stock från blomkålen och skiva det tunt.
Koka först blomkål (blast och stock) och morötter och efter drygt 5 min de övriga grönsakerna. Grönsakerna ska kokas nätt och jämnt mjuka.
Häll grönsaker och spad i ett durkslag. Häll tillbaka buljongen i kastrullen.
Rör ut mjölet i lite av mjölken. Koka upp spadet med resten av mjölken. Vispa ner redningen.
Låt småkoka 3û5 min.
Lägg i grönsakerna tillsammans med persiljan och låt allt bli genomvarmt.
Bjud med bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!