Ris med saffran och torkade tranbär eller berberis

(4 pers) 4 dl ris4 1/2 dl vatten1/2 tsk salt1/2 påse saffran löst i lite vatten1 msk smör eller olja1 msk hackade pistasch1 dl torkade tranbär eller berberis Vad bör man tänka på när man använder tryckkokare.* Öppna inte locket innan ventilen är helt tillbaka. Du kan lägga tryckkokaren under kallt vatten och ventilen åker in ganska snabbt.* Man får inte ha havre gryn eller ris i tryckkokare. Det kan täppa till ventilen och förstöra kärlen.* Bryn eller steka aldrig saker i kärlen utan använd ett annat kärl. Man ska bara koka i en tryckkokare.* Låt alltid vattnet koka innan man sätter på locket. Det påskyndar processen.* Överfyll aldrig kärlen. Hälften av kärlet ska vara fylld.* Tänk på att inte överkoka maten.

Mat & dryck2007-02-08 00:00
1. Häll alla ingredienserna i riskokare och sätt på. Det tar ca 30 minuter. Eller koka som vanligt i kastrull.
2. Bryn tranbären i lite smör under ca 1 minut. Låt inte ändra färg. Smöret gör att bären får en väldigt glansigt och fin färg. Servera riset på ett fat och garnera med bären och pistaschen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!