Ris med torkade trattkantareller
( 4 pers) 4 dl ris5,5 dl vatten2 dl torkade trattkantareller1 msk sake1 msk soja
1. Skölj riset snabbt i rikligt med vatten i en bunke. Häll av sköljvattnet. Upprepa 4-5 gånger. Riset suger upp vattnet ganska fort. Är man alltför långsam i sköljmomentet, suger riset åt sig en trist smak från sköljvattnet.
2. Häll av vattnet ordentligt och lägg riset i en tjockbottnad kastrull. Mät upp vatten och häll ovanpå riset. Sätt locket på kastrullen.
3. Lägg kantareller ovanpå
riset, och häll i sake och soja. (Blanda inte!) Låt stå minst 30 min. Koka riset. Sätt kastrullen på stark värme och låt koka upp. Sänk värmen till svag värme. Låt riset puttra på svag värme 20 min.
4. Dra av kastrullen från plattan och låt stå ca 10 min före servering. Blanda riset.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!