Ris- och grönsaksgryta

(2 port)1 dl råris1-2 msk olivolja (olja)1 hönsbuljongtärning + 4 dl vattenEn halv gul lök, 1 msk balsamvinäger av äpple eller äppelcidervinäger1 röd paprika, ca 400 frysta broccolibuketterca 15 gröna oliver, rivet skal av apelsin ca 2 tsk1 tsk smulad timjan, 0,5 krm citronpeppar

Mat & dryck2001-01-11 00:00
Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök och ris någon minut. Smula ner buljongtärningen. Häll på vatten och blanda ner vinäger. Koka riset den tid som förpackningen anger. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Förväll broccolin enligt vad som anges på förpackningen. Låt rinna av. Blanda ner paprika och broccoli i riset. Låt hettas upp ca 5 min.
Blanda ner hela eller skivade oliver, apelsinskal, timjan och peppar. Servera med ostgratinerade smörgåsar. Ta gärna ett grövre bröd typ lantbröd. Täck med smakrik ost och låt den få färg under ugnens grill.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!