Risotto al Fondo d'ovesto

(4 pers) 1 finhackad gul lök(1/2 dl grovhackad nötmärg)250 g smör4 dl avorioris1 1/2 liter kalvbuljong, (finns på flaska) 1 1/2 dl torrt vitt vin1 stor nypa saffran2 1/2dl grovt riven VästerbottenostSallad: Escarol (frisée), Rossi, Ruccola och huvudsallat med dressing av hasselnötsolja och balsamvinäger, flingsalt och rosépeppar.Ev. en gratinerad plommontomat med rosmarin och citronolja.

Mat & dryck2002-10-10 10:21
Stek löken mjukt i 50 gram av smöret. Använd en låg tjockbottnad kastrull och träslev. Lägg i riset och rör runt i ca en minut. Höj värmen och tillsätt vin och 1/3 av den sjudande buljongen i en långsam stråle under omrörning. Sänk värmen och sjud utan lock tills vätskan absorberats. Fortsätt tillsätta buljong, nu med saffran, tills all buljong sugits upp av riset. Rör med träsleven i riset med jämna mellanrum. Ungefär var tredje minut. När riset är "al dente" rör ned osten och resten av smöret. Servera genast!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!