Risotto med skaldjur och lax

(4 port) 3 dl avorioris 2 schalottenlökar, fint hackade eller 1 hackad gul lök1 msk olivolja 7,5 dl buljong (vatten + fiskbuljongtärning), musselspad 1 dl riven parmesanost 500 g frysta räkor med skal, tinade 2 stjälkar blekselleri 250 g skinnfri och benfri laxfilé 1 burk musslor i vatten, ca 265 g 2 msk olivolja, 0,5 tsk vitlökspeppar, 0,5 tsk salt klippt dill (ta gärna fryst)

Mat & dryck1998-11-30 13:33
Koka upp buljongen.
Fräs ris och lök i olja i en kastrull. Späd med 4 dl buljong och koka utan lock tills vätskan kokat in. Späd med resten av buljongen och musselspad och låt vätskan koka in utan lock.
Rör ner osten. Beräkna sammanlagda koktiden till 20û25 minuter.
Skala räkorna. Skiva blekselleri och strimla laxen.
Fräs blekselleri och lax i olja och blanda ner räkor och musslor. Fräs en kort stund. Smaksätt med vitlökspeppar och salt.
Blanda/vänd ner lax- och skaldjursfräset i riset. Smaka av och blanda ner dill.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!