Rispapper med grönsaker utan gluten, laktos, mjölk, soja vete och ägg

(5 stycken )'Inspirationen kommer från det vietnamesiska köket. Många barn tycker det är kul att äta grönsaker som de själva väljer och får rulla in i en "rispannkaka".5 rispapperDipsås: 2 msk socker 2 msk vatten 1 msk lime juice 1 msk vitvinsvinäger eller risvinäger 1­2 msk chilisås 1 pressad vitlöksklyftaGrönsaker: 1 stor morot 1 paprika i valfri färg 1 dl strimlad vitkål 1­2 msk rapsolja 3­4 isbergssalladsblad

Mat & dryck2003-02-13 10:05
Börja med dipsåsen genom att blanda ihop socker och vatten. Värm i kastrull eller i mikro så att sockret löser sig. Tillsätt de övriga ingredienserna. Rör om och ställ kallt.
Skala och skär moroten i stavar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
Fyll en skål med varmt vatten och tillsätt 1 msk socker. Doppa ner ett rispapper i taget så att det mjuknar. Lägg rispappret på en ren kökshandduk. Börja med att lägga en bit av ett isbergssalladsblad mitt på pappret och fördela sedan en hög grönsaker på det. Vik in den vänstra och sedan den högra sidan. Rulla ihop.
Rullarna kan skäras med en vass kniv på snedden eller serveras som de är. Serveras med dipsåsen.

Bekvämvarianten: Köp en färdig chili dipsås baserad på socker, vinäger, vatten, chilipeppar, salt och vitlök.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!