Rissallad
(4 port). 2 dl risvatten + 1 hönsbuljongtärningDressing:1,5 msk äppelcidervinäger, 2 msk olivolja, 1 msk vatten, 1 krm salt, 1 krm örtsalt, 1 krm svartpeppar.Att blanda i riset:1 burk musslor i vatten, ca 425 g, 1 burk tonfisk i vatten, ca 200 g, 1 syrligt äpple, 1 bit gurka, 1 röd paprika, 1 dl klippt dill.
Blanda samman dressingen under tiden riset kokar. Blanda ner den i det heta riset och rör om. Låt riset kallna.
Häll av spadet från musslor och tonfisk. Tvätta äpple och grönsaker. Kärna ur äpplet men behåll skalet kvar och tärna det. Tärna också gurka och urkärnad paprika.
Blanda det kalla riset med musslor, delad tonfisk, äpple, gurka och paprika. Rör ner dillen.
Bjud gärna salladen i portionsskålar. Bjud en sås till gjord på gräddfil eller matlagningsyoghurt: Blanda 3 dl gräddfil med 1,5 msk vanlig senap, 1
krm salt och 1 tsk curry.
Låt såsen mogna kallt ca 30 min.
Bjud till salladen tillsammans med brytbröd.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!