Röd vinbärsglass

Frisk vinbärsglass som är lätt att göra. Servera med färska lätt mosade hallon.(8-10 port)2,5 dl matlagningsgrädde2,5 dl vispgrädde3 äggulor1,5 dl socker4 dl repade röda vinbär (2-3 dl puré)

Mat & dryck2001-08-02 00:01
Koka upp matlagnings- och vispgrädde i en kastrull och låt sjuda ca 10 minuter. Vispa äggulor med socker pösigt. Vispa ner den heta grädden i äggvispet och fortsätt vispa tills det känns tjockt. Låt svalna. Koka vinbären några minuter så att de blir mosiga. Mixa bären och sila massan genom en sil. Rör ner purén i glassmeten. Täck över och frys i minst fem timmar. Låt glassen bli lite rumsvarm innan den serveras med ca 200 gram färska hallon som bara mosas lätt. Garnera eventuellt med några klasar röda vinbär.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!