Rödbetssallad med sockerärtor och ädelost

( 4 portioner) ca 1 kg färska rödbetor150 g färska sockerärtor100 g ädelost1 msk balsamvinäger3 msk valnötsolja, alt olivoljahavssalt och nymalen svartpeppar25 g grovhackade valnötter

Mat & dryck2002-08-22 00:01
Skölj rödbetorna och klipp av blasten straxt ovanför rotfrukten. Koka dem mjuka ca 45 minuter beroende på storlek. Låt betorna svalna och skala dem sedan. Det är enkelt om du skär av rotfästet och sedan gnider av skalet med fingrarna. Skär dem i klyftor och lägg i en skål. Blanda balsamvinäger och olja. Salta och peppra och häll blandningen över betorna så de marineras en stund. Förväll sockerärtorna ca 3 minuter eller i mikro 1 minut, se tips. Spola hastigt av dem i iskallt vatten. Rosta nötterna i torr stekpanna ett par minuter under omrörning och hacka dem sedan grovt. Varva betorna med sockerärtorna på ett stort vackert fat men blanda inte om. Smula över osten och strö på nötterna. Salta och peppra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!