På grund av regler från din plattformsleverantör kan du tyvärr inte utföra prenumerationsärenden i appen.
Rödbetssallad
(4 port)
Mat & dryck2001-08-09 00:01Skölj och borsta ca 500 g färska rödbetor. Koka dem mjuka i vatten 15–20 min för späda, 30–45 för större. Gnid av skalet under rinnande kallt vatten. Skär dem i tunna skivor. Fördela dem på fyra tallrikar så att de ligger lite omlott. Blanda samman en dressing av 1 msk balsamvinäger, 2 msk olivolja (olja), 2 krm örtsalt och 1 krm nymald svartpeppar. Droppa dressingen över rödbetorna. Låt dra en stund. Rosta lätt ca 50 g pinjenötter. Strö dem över salladen. Blanda samman 1 dl matlagningsyoghurt med 0,5 dl hackad persilja, 1 msk klippt gräslök och 1 krm örtsalt. Lägg en klick av yoghurtblandningen på varje portion. Servera med bröd.