Rödkålssallad med sting

(ca 4 port) 500 g rödkål0,5 gul lök, 0,5 rödlök2 morötter"Lag": 3 msk äppelcidervinäger, 1 tsk salt, 1-2 krm grovmalen svartpeppar, 3 msk olja, 1 knippa hackad persilja Sås: 1,5 dl mellangrädde, 1 äggula, 1-2 tsk senapspulver, 1 tsk saft av citron eller lime.Till garnering: 2 syrliga rödskaliga äpplen

Mat & dryck2001-12-20 00:01
Strimla rödkålen med hjälp av en osthyvel. Skala och skiva lökarna tunt. Skala och grovriv morötterna. Lägg allt i en skål. Blanda samman "lagen" och häll den över salladen. Vänd om i den, täck över och ställ kallt över natten. Blanda till såsen genom att blanda grädde med äggula. Smaksätt med senapspulver och citronsaft. Låt salladen rinna av i en sil. Lägg i en skål. Skölj, kärna ur och klyfta äpplena. Stick ner äppelklyftorna runt om innehållet i skålen. Droppa lite sås över och servera resten bredvid.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!