Rödtunga i äppelcidersås

(4 port)ca 600 g filé av rödtunga1 schalottenlök3 dl torr äppelcider1 tsk salt2û3 äpplen med syra3 dl mellangräddeev 1 msk idealmjöl1û2 msk calvados (om det finns)salt, svartpeppar

Mat & dryck1998-11-26 14:04
Skala och finhacka löken. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Koka upp i en låg och vid kastrull, typ traktörpanna, lök, cider och salt. Vik fiskfiléerna på mitten och lägg ner dem i pannan. Sjud dem på svag värme ca 2 min.
Ta upp och håll dem varma under folie.
Koka äppelklyftorna mjuka i cidern. Ta upp dem och koka ihop cidern några minuter.
Tillsätt grädden och låt allt koka kraftigt tills såsen tjocknar. Red ev av såsen med mjölet utrört i lite grädde.
Smaka av med calvados, salt och peppar. Lägg tillbaka fisk och äpplen i pannan och låt bli varmt.
Bjud nylagat med kokt ris som blandas med ärter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!